3D NYOMTATÁS

Stratasys Dimension 3D nyomtatási technológia

A technológia és az alapanyag: A Dimension 3D nyomtatási technológia jelenleg az egyik legjobb gyors prototípus készítési eljárás. A műanyagok hőre lágyulását használva nagy pontosságú és tartós modelleket állítunk elő egy ABSplus nevű termoplasztikus műszaki műanyagból.

A termoplasztikus ABSplus mechanikai tulajdonságai lehetővé teszik a mérnökök számára, hogy szerelhető, tesztelhető, valós igénybevételeknek is ellenálló, akár végtermékként is használható, méretpontos alkatrészeket készítsenek.

A nyomtató két fajta alapanyagot használ – egy modell alapanyagot és egy segéd- vagy más néven támaszanyagot. A fűtött nyomtatófej nagy pontossággal helyezi el egy nyomtatási tálcán a hőre lágyuló műanyagot rétegről rétegre, alulról felfelé haladva. A nyomtatás elkészültekor az ABSplus alapanyag azonnal megszilárdul, a támaszanyagot pedig egy vízbázisú oldatban kell kioldani a modellből. A kész modell felülete ragasztható, csiszolható, fúrható, homokfújható, festhető. Természetesen egy modell több darabból is összerakható.Felbontás: A nyomtató x,y irányú nyomtatási címzése 150dpi felbontású. Függőlegesen 2 féle rétegfelbontás létezik: a kisebbik 0.254mm, a nagyobbik 0.178mm.

Építési méret: 200mm széles x 200mm mély x 300mm magas

Színek: elefáncsont, fekete, fehér, vörös, olajzöld, narancssárga, citromsárga, kék, szürke

Nyomtatási fájlformátum: A Dimension 3D nyomtatási technológia az STL
(Stereolithography) fájlformátumot használja, amelyet a főbb 3D szoftverek alapból
ismernek.Gyakorlati tanácsok: Van néhány gyakorlati tanács, amelyet célszerű figyelembe venni
a 3D modell szoftveres készítésekor. A legvékonyabb függőlegesen állékony falvastagság kb 0,5mm. Függőleges pillér építése esetén a legkisebb átmérő kb. 1,5mm. A zárt térben létrehozott lyuk esetén nem távolítható el a támaszanyag, így a barna támaszanyag átlátszik a világosabb modellanyagon keresztül.

Építési idő és költségek: Az építési idő és költségek nagyban függenek a modell méretétől, összetettségétől, a felhasznált anyagmennyiségtől és az építési felbontástól. Így csak a kész modellre tudunk egyéni költséget és építési időt kalkulálni.

Népszerű termékeink

Férfi ing

Női blúz

Ernyő

Bögre

Toll

Férfi ing

Női blúz

Ernyő

Bögre

Toll

Férfi ing

Női blúz

Ernyő

Bögre

Toll